Leren vanuit eigen ervaring en leren door interactie:
zo blijft een workshop boeien

> Over Tekstpalet.nl > Workshop en training

Workshop en training
Marike de Reuver, eigenaar van Tekstpalet.nl, verzorgt incidenteel ook workshops en trainingen over thema's uit de somatische en geestelijke gezondheidszorg (omgeving Houten). Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden.
Wilt u een workshop of training over een ander thema? Ook dat is meestal mogelijk. In onderling overleg ontstaat er vaak een verrassende inhoud die goed aansluit bij uw wensen. Informeer gerust eens naar de mogelijkheden.

  

    

    Richtbedrag kosten
    (exclusief btw en reiskosten)

     Bestaande workshop: € 150,-
     Nieuwe workshop: €200,-
     Training: kosten zijn afhankelijk     van inhoud en omvang.
    In onderling overleg stellen we
    een projectbedrag vast.

Workshop 'Chronisch ziek. Hoe doe je dat?'
Een chronische ziekte kan je leven ingrijpend beïnvloeden. Dat is niet eenvoudig.

In deze workshop kijken we wat chronisch ziek zijn betekent voor jezelf en voor de mensen om je heen. Hoe doe je dat eigenlijk, chronisch ziek zijn? Bestaat daar een handleiding voor? Hoe kun je leven mét de klachten die er elke dag zijn? Welke rol speelt je geloof hierin?

Deze workshop biedt herkenning en erkenning voor mensen met een chronische ziekte zelf en zorgt voor begrip bij de omstanders.


                     

Workshop 'Kinderen met autisme. Thuis, op school en in de kerk'
In deze workshop gaan we met elkaar na hoe een kind met autisme de wereld beleeft. Aan de hand van een casus uit het boekje Zo ben ik gewoon, leven we mee met Lotte die voor haar gevoel onterecht op haar kop krijgt op school. Ook ontdekken we wat het voor Lotte en de juf betekent om een schooldag met elkaar om te gaan.

De ervaring leert, dat deelnemers na deze workshop voor altijd anders kijken naar kinderen met autisme en hun ouders/opvoeders.


                      

Workshop 'De mythe van de sterke vrouw'
Als vrouw moet je vaak veel taken vervullen die je ook goed wilt uitvoeren. Onze samenleving zet 'sterke vrouwen' op een voetstuk en ook in de Bijbel staat een 'loflied op de sterke vrouw'. Is dat dan de ideale vrouw zoals God die graag ziet? Daar kun je nooit aan voldoen. Gelukkig is het een mythe dat we moeten zijn zoals de vrouw uit dit loflied. Een hele verademing! Het loflied heeft een heel andere, verrassende boodschap die we gaandeweg ontdekken.

In deze workshop bekijken we met elkaar het 'loflied op de sterke vrouw' uit het Bijbelboek Spreuken 31.
Deze workshop is gebaseerd op het boekje Een sterke vrouw zoals jij.


             

Workshop 'Ik heb verdriet'
Je kunt verdriet hebben om allerlei redenen: bij overlijden, ziekte, echtscheiding, werkloosheid, ongewilde kinderloosheid en bij zoveel andere levenssituaties. Iedereen verwerkt verdriet in zijn of haar eigen tempo en op een eigen manier. Wel kun je een 'taken' herkennen in dit rouwproces. Die taken geven wat houvast in de wirwar van gevoelens en gedachten die je ervaart in een periode van diep verdriet. Ook kijken we naar de invloed die je verdriet kan hebben op je geloof.

In deze workshop kijken we naar wat verdriet met je doet en hoe de rouwtaken je kunnen helpen om met je verdriet om te gaan.

Deze workshop is gebaseerd op het boekje Ik heb verdriet.
Pdf van de teksten, gebruikt in de workshop.


            

Training 'Leven met chronische pijn/vermoeidheid'
Het valt niet mee om dagelijks te leven m
et pijn en/of vermoeidheid. Dit heeft invloed op jouzelf en op je omgeving. Deze training is erop gericht om mét de klachten de kwaliteit van je leven te verbeteren. Dit doen we vanuit de levensgebieden doen, denken en voelen. In drie tot vijf bijeenkomsten wisselen theorie, praktische oefeningen, eigen ervaringen en thuisopdrachten elkaar af. In de laatste bijeenkomst is ook je partner, familielid of vriend(in) welkom.

De training is opgezet volgens het blended-care principe: face-to-facecontact tijdens de training, gecombineerd met online interventies tussen de bijeenkomsten in.

Deze training is afgestemd op de huisartsenpraktijk. Omdat Marike de Reuver gediplomeerd praktijkondersteuner huisarts-ggz (POH-GGZ) is, kan de training in een huisartsenpraktijk worden vergoed via consultdeclaratie POH-GGZ bij de zorgverzekeraar.

Informeer naar de mogelijkheden van deze training.

Doel en inhoud training 'Leven met chronische pijn/vermoeidheid' (pdf)
  Training 'Leven met chronische pijn/vermoeidheid', bijeenkomst 1 (pdf)


              


  Een surfer op de golven:
een metafoor voor het
zoeken naar balans in een
leven met chronische klachten.