Het Klein Levensboek toont de unieke persoon,
die iemand was én is.

  

> Klein Levensboek


Klein Levensboek: kijk-en-vertelboek voor mensen met dementie
Een levensboek bevat herinneringen aan gewone en bijzondere momenten uit het leven. Voor mensen met dementie ontwikkelde Tekstpalet.nl het Klein Levensboek: een kijk-en-vertelboek met foto’s, afbeeldingen en korte tekst over momenten uit het leven die iemand zich nog herinnert. Een 'klein' levensboek omdat het aantal herinneringen helaas niet meer zo groot is.

Dit boek vormt een prettig handvat voor een gesprek. Het is iedere keer weer een feestje om het boek samen te bekijken omdat de persoon met dementie over alle afbeeldingen kan vertellen. Men vindt zichzelf terug: ogen lichten op en hij of zij is weer even de unieke persoon die men was én is.

Zorginstellingen kunnen het Klein Levensboek inpassen in de belevingsgerichte zorg. Verzorgenden leren de bewoner door zijn of haar levensverhaal beter kennen wat de relatie versterkt. Elke bewoner is immers uniek en elk levensverhaal blijkt net zo boeiend als een roman.


Hartelijk dank voor het levensboek van mijn moeder.  
Ze straalt helemaal als ze de foto's ziet en begint dan te vertellen.
Henriette Faber


 • Training voor zorginstellingen
  Het Klein Levensboek voor bewoners met dementie past goed in de belevingsgerichte zorg (domein zingeving) en binnen het thema 'persoonsgerichte zorg en ondersteuning' uit het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg.
  De training richt zich op vrijwilligers, familieleden en verzorgenden. De training omvat drie bijeenkomsten, ondersteuning per e-mail en telefoon en het benodigde materiaal. Na afloop hebben de bewoners daadwerkelijk hun eigen, nog bekende levensverhaal in handen.

    Meer informatie en inhoud training


 • Zelf schrijven
  Een levensboek schrijven met een familielid of bekende, kunt u goed zelf doen. Het levert u mooie gesprekken op en na afloop een tastbaar levensverhaal. Kant-en-klaaruitgaven helpen u hierbij maar loopt u toch vast, dan helpt Tekstpalet.nl u weer op weg.


 • Klein Levensboek door Tekstpalet.nl
  In zes gesprekken haalt Marike de Reuver (bedenker Klein Levensboek) herinneringen op met uw familielid of bekende. Foto's, afbeeldingen van internet, voorwerpen en fotokaarten uit de methode 'In gesprek met mensen met dementie' helpen daarbij.

Meer informatie
Wilt u meer informatie? Denkt u aan een groter of kleiner pakket?
Informeer gerust en vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Tarieven Klein Levensboek
(exclusief btw en reiskosten)

Training voor zorginstellingen
Projectprijs in overleg
Meer informatie

Ondersteuning bij het schrijven
Pakket 3-6 uur: € 200,-
Pakket 6-10 uur: € 350,-
Klein Levensboek door Tekstpalet.nl
(Omgeving Houten)
€ 500,- plus de kosten van ringmap of gedrukte uitgave.

Dit pakket omvat 20-25 uur:
- zes gesprekken van ca. een uur,
- tekst uitwerken en beeldmateriaal verzamelen,

- contact per e-mail en/of telefoon.

Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend. We ontmoeten elkaar rond de koffie en kijken of de 'klik' er is voor een prettige samenwerking.