Het Klein Levensboek toont de unieke persoon,
die iemand was én is.

  

> Klein Levensboek


Klein Levensboek voor mensen met dementie
Wilt u uw bewoners beter leren kennen?
Wilt u of jij een leuk gesprek voeren met uw moeder of je opa met dementie?
Dan is het Klein Levensboek een goed hulpmiddel.

Ogen gaan stralen wanneer mensen met dementie het Klein Levensboek bekijken. Het is een kijk-en-vertelboek met afbeeldingen en korte tekst over momenten waaraan men nog herinneringen heeft. Een 'klein' levensboek omdat het aantal herinneringen helaas niet meer zo groot is.

Dit boek is een prettig handvat voor gesprek. Het is een feestje om het boek samen met uw naaste te bekijken. Al vertellend is deze weer even de unieke persoon die men was én is.

Met de tools en tips van Tekstpalet.nl kunt u zelf een Klein Levensboek schrijven. Loopt u toch vast, dan help ik u weer op weg. Wilt u een Klein Levensboek laten schrijven, dan doe ik dat graag, samen met uw naaste.


Workshop voor zorgcentra/dagvoorziening voor ouderen
Het Klein Levensboek past binnen de persoonsgerichte zorg. De verzorgende leert door dit boek de bewoner/cliënt beter kennen en kan meer zorg op maat bieden.

Verzorgenden, familieleden en vrijwilligers kunnen de praktische workshop Klein Levensboek volgen. Na drie inspirerende bijeenkomsten is het boek klaar.

De workshop past binnen het programma Waardigheid en Trots op locatie, het ondersteuningsprogramma binnen het Kwaliteitskader Verpleeghuis-zorg (thema Persoonsgerichte zorg en ondersteuning).
Meer informatie en inhoud workshop.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.       Hartelijk dank voor het levensboek van mijn moeder.

Ze straalt helemaal als ze de foto's ziet en begint dan te vertellen.

Henriette Faber
Bekijk het filmpje van een voorbeeldboekHet Klein Levensboek is niet alleen leuk voor mijn moeder; ik vind het ook leuk om over mijn jeugdherinneringen na te denken."

Carla van der Putte