Het Klein Levensboek toont de unieke persoon,
die iemand was én is.

  

> Klein Levensboek


Klein Levensboek voor mensen met dementie

Voor mensen met dementie ontwikkelde ik het Klein Levensboek: een kijk-en-vertelboek met afbeeldingen en korte tekst over de momenten die iemand zich nog herinnert. Een 'klein' levensboek omdat het aantal herinneringen helaas niet meer zo groot is.

Dit boek is een prettig handvat voor gesprek. Het is een feestje om het boek samen te bekijken. Ogen lichten op en al vertellend is men weer even de unieke persoon die men was én is.

Met de tools en tips van Tekstpalet.nl kunt u zelf een Klein Levensboek schrijven. Loopt u toch vast, dan help ik u weer op weg. Wilt u een Klein Levensboek laten schrijven, dan doe ik dat graag, samen met u en uw naaste.


Workshop voor zorgcentra/dagvoorziening voor ouderen
Het Klein Levensboek past binnen de persoonsgerichte zorg. Verzorgenden leren de bewoner/cliënt beter kennen, de relatie verdiept zich en de behoeften van de cliënt/bewoner worden sneller ingeschat.

Voor familieleden en vrijwilligers ontwikkelde ik een praktische workshop om zelf een Klein Levensboek te schrijven.

Het boek en de workshop passen binnen het programma Waardigheid en Trots en het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (thema Persoonsgerichte zorg en ondersteuning).


Wilt u meer informatie? Informeer eens vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Tarieven: zie vervolgpagina.       

Hartelijk dank voor het levensboek van mijn moeder.

Ze straalt helemaal als ze de foto's ziet en begint dan te vertellen.

Henriette Faber